2009. május 29., péntek

Armi és Danny

A youtube-ra Worst music video ever (kb. 'Minden idők legrosszabb videoklipje') címmel feltöltött felvételek között találhatunk egy finn alkotást is.

Az Armi ja Danny nevű, dallamos popzenét gyártó szerzőpáros I want to love you tender című klipje talán az ügyetlen koreográfiával, a bugyutácska dalszöveggel és a 2000-es években kissé tán megmosolyogtatónak ható '70-es évekbeli hajviseletekkel és ruhákkal vívhatta ki a klipfeltöltő rosszallását (aki egyébként – tévesen – svéd alkotásnak titulálta a finn remeket).

Armi (Armi Aavikko) és Danny (Ilkka Lipsanen) 1977-ben kezdtek együtt zenélni. Danny ekkor már befutott zenész volt, Armi viszont inkább még Miss Finlandként volt ismert. Első közös szerzeményeikkel – az I want to love you tender eredeti, finn nyelvű verziójával, a Tahdon olla sulle helle-vel és a Kaiken sulle antaisin-nel – hatalmas sikert arattak, albumukból gyémántlemez lett. Együttműködésük egészen 2002-ig, Armi alkoholizmus miatt bekövetkezett haláláig tartott. Danny ma is zenészként dolgozik, legutóbb 2007-ben jelent meg lemeze.


Nincsenek megjegyzések: