2008. július 31., csütörtök

Hogy is állunk?

Több, mint egy hónapja fut a blog, és több, mint két hete mérjük, hogy hányan olvassák. A mért időszakban napi 15-25 olvasónk volt, ez a szám az utóbbi napokban a 15 környékén látszik stabilizálódni. A látogatások 40%-át adják az egyszeri látogatások, másik 40%-át az olyanok látogatásai, akik az utóbbi két és fél hétben legalább kilencszer felkeresték a blogot. 135 olyan látogatónk volt, aki legalább kétszer megnézte a blogot, tehát visszatérő látogatónak tekinthető.

(Az érdekesség kedvéért említhetjük, hogy a megtekintések közel 60%-a Firefoxról, több mint 10%-a Operáról történik, és alig 30% az IE aránya. )

A számok interpretálására inkább nem vállalkoznék. Ahhoz képest, hogy nem nagyon reklámozzuk a blogot, talán nem rossz. Ahhoz képest, hogy csak a szakmabeliek jóval nagyobb forgalmat tudnának produkálni, nem jó. De egyelőre nyár van, és még talán nincs fenn elég érdekes anyag. Továbbra is várjuk tehát azok jelentkezését, akik szívesen posztolnának és emelnék a blog színvonalát. Várjuk továbbá a kritikákat, javaslatokat, kérdéseket minden kedves olvasónktól...